روش نصب ترمووود

روش نصب ترمووود به شیوه های مختلفی انجام می شود. روش های سنتی و یا روش های جدیدتر.

ترمووود یکی از انواع متریالی است که امروزه در نما و دکوراسیون داخلی از آن استفاده می شود. ترمووود مقاومت بالا و ویژگی های منحصر به فردی دارد از این رو توجه معماران و طراحان داخلی را به خود جلب کرده است. یکی از ویژگی های این محصول نصب سریع و آسان آن است که البته برای نصب ترمووود داشتن مهارت و تجربه کافی اهمیت زیادی دارد.

استفاده از ترمووود در پروژه‌های طراحی نیاز به انجام مراحل متعددی دارد که این مراحل شامل نکاتی است که برای ماندگاری و افزایش کیفیت پروژه بسیار اهمیت دارد. در صورتی که این مراحل اصولی و دقیق رعایت نشود می تواند باعث ایجاد خسارت شده و مشکلاتی را برای ساختمان به وجود آورد.

بنابراین لازم است برای جلوگیری از این مشکلات نکاتی را در خصوص نصب ترمووود رعایت کرد. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا با این نکات آشنا شوید.

آموزش نصب ترمووود

همان طور که گفته شد روش های مختلفی برای نصب ترمووود وجود دارد. برای نصب ترمووود می توان از روش های سنتی مثل میخ و چکش و یا روش های جدیدتر مانند تفنگ میخ زنی استفاده کرد.

هنگامی که از میخ استفاد ه می شود باید به این نکته توجه کرد که سر میخ از سطح کار بیرون نباشد و یا بر عکس داخل کار فرو رفتگی ایجاد نکند و همین طور هنگام کار با چکش نیز باید دقت داشت که از برخورد چکش و چوب جلوگیری شود، همچنین می توان جهت نصب چوب ترمو از پیچ های استیل یا گالوانیزه نیز استفاده کرد.

وقتی از چوب به جای میخ استفاده می شود استحکام بهتری در اتصال بین دو چوب (چوب نما و چو زیر سازی) ایجاد می گردد. در هنگام اجرا به روش پیچ روی کار بایستی دقت داشت چوب نما حتماً قبل از ورود پیچ با مته مناسب سوراخکاری شده باشد.

نکته دیگری هنگام نصب ترمووود به روش میخ زنی یا پیچ روی کار (پیچ نمایان) باید به آن دقت کرد این است که تعداد میخ یا پیچ در هر ردیف از نصب بستگی به پهنای چوب دارد. به طور کلی برای پهنای چوب بالای 125 میلیمتر 2 عدد پیچ در هر پهنا بسته شود .

روش نصب ترمووود

نکات مهم قبل از نصب ترمووود

رعایت بعضی نکات قبل از شروع نصب ترمووود باعث حفظ کیفیت و کارایی الوارهای ترمووود می شود. در نتیجه عدم توجه کافی به این مرحله می‌تواند آسیب جدی به الوارها وارد کند.

در ادامه به این نکات اشاره می کنیم:

  •  پس از بارگیری در هنگام تحویل الوارها و حمل و تخلیه دقت کنید تا به چوب ترمو آسیب وارد نشود.
  •  اگر می‌خواهید در بخش‌های دیگر نما از سایر مصالح مانند سنگ، آجر و… استفاده کنید سعی کنید قبل از شروع  حتما مرحله اجرای ترمووود را به اتمام برسانید.
  •  برای انبار کردن الوارها تا موعد رسیدن زمان نصب دقت کنید چوب‌ ها را در محلی بچینید که سطح زیر آنها صاف و تراز باشد. زیرا صاف و تراز نبودن سطح دپو، سبب ایجاد تاب در طول پروفیل‌ ها می‌شود.
  • چنانچه الوارها را بصورت بسته‌ بندی در پالت تحویل گرفتید؛ جهت قرار دادن هر پالت روی پالت بعدی ۶ الی ۱۰ سانت فاصله در نظر بگیرید.
  • پس از انجام صحیح انبار کردن، لازم است تا روی پروفیل‌ های ترمووود را با یک پوشش پلاستیکی مانند بپوشانید تا از ورود گرد، غبار و رطوبت به آنها محافظت کنید.

روش نصب ترمووود

نکات مهم در نصب ترمووود

  • از تراز بودن زیر سازی قبل از شروع نصب ترمووود مطمئن شوید تا سطح زیر کار کاملا تراز و صاف است.
  • اگر از سیمان برای زیر سازی به منظور نصب استفاده می‌کنید؛ توجه داشته باشید که ضخامت سیمان حداقل ۴ سانتی‌متر باشد.
  • در اجرای نماهای ترکیبی ترمووود با مصالح دیگر، حتما از مهندسین ناظر بخواهید، که مجموع ضخامت زیرسازی و پروفیل ترمو را برای تراز بودن با سایر مصالح استفاده شده محاسبه کنند.
  •  ترمووود را هرگز به صورت مستقیم و بدون زیر ساز به محل مورد نظر نچسبانید.
  • برای نصب ترمود به قوطی آهنی حتما از چوب اشباع شده بین کار استفاده کنید.
  • از آنجا که خاصیت چوب به گونه‌ای است که در معرض تغییرات آب و هوایی، تغییر ابعادی پیدا می‌کند؛ امکان تغییر ابعاد عرضی الوارها را در نظر بگیرید. به این منظور هنگام نصب پروفیل‌های SHP در نما حدود ۳ میل در عرض و یک سانتی‌متر از دو طرف طول پروفیل فاصله بگذارید. اما در پروفیل‌های UTS به دلیل طراحی خاص، مقطع آنها نیازی به فاصله نبوده و تنها وجود یک سانتی‌متر فضا در دو انتهای طولی پروفیل برای کنترل این تغییرات کافی است.
  • از سنگین کردن نمای سازه به وسیله زیرسازی آهنی و استعمال بیش از حد شاسی کشی قوطی اجتناب کنید.
  • به این نکته توجه کنید که فاصله پروفیل‌های الوارهای چوبی زیرساز از یکدیگر باید ۴۰ و حداکثر ۶۰ سانتی‌متر باشد.
  • فاصله پیچ‌های چوب زیرسازی ترمو از ابتدای الوار را بررسی کنید. این فاصله باید تا وسط اولین پیچ بین ۴ تا ۶ سانتی‌متر باشد.
  • به جهت پیچ کردن الوارهای چوب نما می‌توان از پیچ خودکار استفاده کرد. اما دقت کنید که هرگز پیچ را مسقیم روی سطح الوار دریل نکنید.

روش نصب ترمووود

روش نصب ترمووود

زیر سازی چوب ترمووود

برای نصب ترمود بر روی هر سطحی لازم است تا مکان سطح زیرکار، زیرسازی شود. برای این منظور معمولا استادکاران نصب با هماهنگی و توافق کارفرما و مهندسین مشاور از سه متریال سیمان، قوطی‌ های آهنی و الوارهای چوبی استفاده می‌کنند.

ویژگی‌های چوب زیر سازی

برای زیر سازی از چوب روسی  استفاده می شود که  طی فرآیند تولید تا 25 درصد رطوبت را کاهش پیدا می کند و آن را در ماده اشباع قرار می دهند که به همین علت به آن چوب اشباع می گویند.

ابعاد چوب اشباع در نصب ترمووود کف و نما متفاوت و به شرح زیر است:
نصب در نما: از چوب در ابعاد ۲۵*۴۵ و ۲۵*۲۵ میلی متر با فاصله ۵۰ سانتی متر از یکدیگر استفاده می شود.
نصب در کف: از چوب روسی با ابعاد ۵۰*۴۰ میلیمتر با فاصله۴۰ سانتی متر از هم استفاده می شود.
در هنگام نصب الوار زیر سازی حداکثر فاصله مجاز بین چوب ها ۸۰ سانتی متر است. شاخه های چوب زیرسازی به طول۲ متر بوه و باید به ازای هر متر مربع ترمووود از ۳ متر چوب زیر سازی استفاده گردد.

مراحل نصب ترمووود در دکوراسیون داخلی

۱. قبل از نصب ترمووود، شاخه های چوب را با توجه به ارتفاع دیوار برش داده و سپس برای صاف کردن مقطع چوب برش خورده و نیم گرد کردن لبه های آن، از سمباده استفاده کنید.

۲. برای نصب دقیق ترموود روی دیوار باید قبل از نصب، جایگاه چوب ها را روی دیوار مشخص و علامت گذاری کنید. همچنین بهتر است از دستگاه تراز لیزری در این مرحله استفاده کنید.

۳برای نصب ترمووود روی دیوار می توان از چسب ۱ ۲ ۳ و میخ بادی ریز استفاده کرد. ابتدا پشت شاخه های چوب را مقداری چسب اندود کرده و با توجه به علامت گذاری ها آن را روی دیوار تنظیم و سپس اسپری خشک کننده چسب را از گوشه های چوب به آن اسپری می کنیم.

پس از خشک شدن چسب و چک کردن موقعیت دقیق چوب روی دیوار، میخ بادی را از گوشه های چوب به سمت دیوار شلیک می کنیم. در نظر داشته باشید که باید میخ به طور کامل داخل چوب فرو رفته و در ظاهر ترمووود دیده نشود.

نکاتی مهم هنگام نصب ترمووود روی دیوار

ترمووود در برابر رطوبت و پوسیدگی مقاومت بالایی دارد بنابراین می تواند گزینه مناسبی برای فضاهای خارجی محسوب شود. اجرای ترمووود از اهمیت ویژه ای برخوردار است و می بایست تا در هنگام بکارگیری چوب به درستی انجام شود.

مهم ترین نکاتی که در هنگام نصب ترمووال باید رعایت کرد شامل موارد زیر است :

  • میزان نصب چوب ترمو معمولا به نظر خود افراد بستگی دارد اما این نکته را در نظر داشته باشید برای این که این چوب ها بتوانند به خوبی خود را نشان دهند باید با فاصله نسبتا کمی از هم قرار بگیرند.
  • اجرای چوب ترمووود برای این که به شکل کاملا تخصصی صورت بگیرد حتما باید توسط کارشناسان انجام شود.
  • مهم ترین ابزاری که مورد استفاده قرار می گیرد دستگاه برش نام دارد که در گوشه ها و کنج ها استفاده می شود.
  • چوب های ترمووود باید به صورت فشاری کنار هم قرار بگیرند و لبه های آن باید مناسب با متراژ برش داده شود.
  • سطحی که برای زیر سازی استفاده می شود معمولا با قوطی های ۴۰*۴۰ پر می شود. بهترین پیچی هم که می توان برای چوب ها از آن استفاده نمود پیچ گالوانیزه و یا استیل با طول حداقل ۶ سانتی متر به همراه رول پلاک می باشد.
  • حتما توجه داشته باشید که به هیچ وجه نباید سوراخ های چوب به وسیله پیچ انجام دهید برای این کار باید از دریل به همراه مته استفاده کنید.
  • میخی که متصل می شود باید حداقل ۲ و حداکثر ۳ برابر ضخامت چوب باشد. همچنین باید میزان ۴ الی ۶ سانتی متر فاصله برای هر میخ با الوار فاصله در نظر گرفت. چون در صورتی که این میزان بیش تر شود موجب ترک خوردگی چوب خواهد شد.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *